Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

torsdag 22 september 2011

Flickan med snö i håret - Ninni Schulman


I somras fick jag ett pocketogram av jobbet. Hittade inget på läslistan, men slog till på Flickan med snö i håret av Ninni Schulman istället. Och en ledig dag som idag blev en perfekt dag att läsa en deckare på.

Boken handlar om reportern Magdalena som flyttar tillbaka till Hagfors med sin son Nils efter en skilsmässa i storstan. I Hagfors försvinner 16-åriga Hedda spårlöst på nyårsafton och några veckor senare hittar man en död flicka i en jordkällare. Samtidigt hittar man tecken på att en bordellverksamhet har bedrivits, men polisen förlorar sina bevis.

Jag gillar den här och har en förkärlek för författare som blandar in verkliga samhällsproblem i sina böcker (Roslund&Hellström till exempel). Extremt lättläst också, tog några timmar att läsa ut. Jag gillar historien, även om kärleksgrejen känns lite fånig. Korta sms och fåniga facebookstatusar, men å andra sidan kul att hon faktiskt har med t.ex. facebook som kommunikation. Men jag saknade lite driv och lite mer rått. Ibland kändes den lite för mycket mellanmjölksdeckare. Men ändå okej.

Inga kommentarer: