Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

torsdag 7 juli 2011

Ett litet snedsprång - Denise Rudberg


Eftersom Denise Rudberg var den författare som introducerade mig för chicliten så var jag tvungen att läsa hennes nya bok Ett litet snedsprång - som inte alls är en chiclit utan en elegant crime bok. Det är för övrigt en påhittad genre, så coolt att våga göra en egen genre!

Boken handlar om Marianne Jidhoff, en medelålders åklagarassistent som spenderat sin karriär i skuggan av hennes man. När han trillar av pinnen övertygar hans bästa vän Marianne att komma tillbaka till jobbet. Han är nämligen i behov av hjälp, någon har infiltrerat avdelningen och de läcker som ett såll. Samtidigt blir en finansman mördad i Stockholm och de nyblivna kollegorna Torsten Ehn och August Madrid får tillsammans med Marianne en stor mordgåta på halsen.

Håller den måttet då? Ja, det gör den! Perfekt sommarläsning och en bra blandning mellan relationsdrama och kriminalroman. Ingen världsomvälvande bok, men jag älskar den här sortens läsning också. Den som känns verklig och som man kan drömma sig bort till en varm sommardag. En som fastnar litegrann, men som man inte måste läsa pärm till pärm om man inte har tid. Man kan vänta en vecka eller två också. Perfekt för den som inte orkar engagera sig för mycket i läsningen, eller trivs bäst med enklare böcker på resan. Rekommenderas!

1 kommentar:

Millas Hälsoblogg sa...

Tyckte om den här boken,
Skrev lite om den på min blogg
Ha en bra helg