Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

torsdag 7 juli 2011

Barn av sin stad - Per Anders Fogelström


För ungefär ett år sen bestämde jag mig för att jag ville läsa klassikerserien om Stockholm. Olyckligtvis råkade jag hoppa över tvåan, och fick läsa den efter jag läst trean. Men nu tog jag mig i kragen och läste tvåan också, Barn av sin stad. Eftersom det är en serie som verkligen hör ihop och ingen riktig handling utan mer som en skildring en släkts levnadsöde under ett århundrade kommer jag inte skriva en vanlig recension utan bara berätta vad jag tycker om böckerna.

Jag gillar den här serien, det är så spännande att läsa om Stockholm som det var förr. Hur allt fungerade, vad som var vad och hur människorna var. Och jag tycker han gör det bra, herr Fogelström. Jag drömmer mig tillbaka och fascineras av hur mycket research han måste gjort inför skrivandet av serien. Det är en riktig mysserie och jag ser alltid fram emot att läsa nästa, och den här var inget undantag.

2 kommentarer:

Bokflickorna - Annie sa...

Den där serien har jag varit lite småsugen på att läsa flera gånger men har inte riktigt tagit tag i det (än). Men kanske någon gång :)

Sara sa...

Nej, det var ungefär så det var för mig också. Men så tog jag tag i det och de är faktiskt bra. Förresten insåg jag att vi jobbar inom samma kedja :)