Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

fredag 19 augusti 2011

14 år till salu - Caroline Engvall


14 år till salu handlar om 14 åriga Tessan, som efter en våldtäkt beskyller sig själv för vad som hände, börjar se ned på sin kropp och dess värde och tillsammans med en kompis bestämmer sig för att sälja sex för att få ihop lite pengar. Kompisen bestämmer sig för att lägga av efter två gånger. Det kan inte Tessan. Att sälja sex har blivit som ett beroende, ett utlopp för ångesten och självföraktet.

Fy fan vilken bok. Den skapade äckelkänslor, ont i magen och ledsamhet. Och åh vad bra. Det är precis vad sådana här böcker ska göra. De ska väcka eftertanke, visa hur jävligt det är och vilka det kan drabba (vem som helst tydligen). De ska hjälpa också, hjälpa dem som är i eller har varit i liknande situationer, vilket jag tror att den här boken gör. Jag hoppas det i alla fall. Jag kommer absolut läsa Caroline Engvalls bok Skamfläck som berör samma tema men nya personer så snart jag får råd.

2 kommentarer:

Therese sa...

Har också läst den, ruggig men bra!

Caroline Engvall sa...

Tack snälla för fina ord om boken. Hoppas att du kommer att tycka om "Skamfläck" också. Många varma hälsningar, Caroline Engvall.