Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

måndag 28 februari 2011

Själens osaliga längtan - Audrey Niffenegger


Åh, vad jag längtade efter den här boken. Ända sen jag läste hennes första bok, Tidsresenärens hustru, har jag velat läsa något mer av henne. Och nu har jag det.

Boken handlar om tvillingparet Julia och Valentina som ärver en lägenhet av sin moster, som de inte visste att de hade, i London. Lägenheten ligger precis vid den stora kyrkogården Highgate. Väl där lär de känna ett gäng konstiga människor. Martin, mannen som jobbar med att göra korsord och som också lider av svåra tvångssyndrom vars fru lämnat honom. Robert, deras mosters pojkvän och även deras moster i egen hög ande som inte riktigt kan överge det hon hade.

Boken är helt fantastisk. Rätt obehaglig och inte alls lika romantisk som Tidsresenärens hustru. Men jag är fast. Jag älskar de konstiga personerna som finns i hennes böcker, deras egenheter och brister. Jag kan se alla karaktärer framför mig och jag rycks alltid med i handlingen. Gillar ni lite skruvade böcker så ska ni definitivt läsa den här.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Åh Sara! Du vet jag lästa här på bloggen och någonannantans om den här boken. Och jag blev så nyfiken att jag till slut köpte den. Men usch så besviken jag blev!

Jag kan hålla med dig att karaktärerna är bra och sådär, men det kändes sjukt flippad? Fast jag tror att det är lite jag som ogillar att läsa om lite övernaturliga saker. Som flickan från ovan som var jättebra tills hon gick igen i någons kropp. Det var liksom lagom med att hon fick prata om allt, det var fint. Men byta kroppar och sånt skit. Nä, det köper inte jag.

Så det var synd att bli besviken! Men så är det! :)

Sara sa...

Haha, men Emelie då! Jag har ju till och med skrivit i recensionen att den är skruvad och att mostern drar runt som någon sorts ande i lägenheten! Nej, jag gillar ju såna här böcker men du ska nog hålla dig till mer verkliga varianter. Som The Fault In Our Stars, jag tror på riktigt att du kommer att älska den :)