Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

tisdag 27 augusti 2013

Diskussioner på facebook och att dra "könskortet"

På facebook skriver en avlägsen bekant om att hon som gravid blivit diskriminerad vid en provanställning och har anmält detta till DO, genast är debatten igång. Vissa säger "skitbra att du tar fighten, lycka till!" andra tycker hon är krånglig och "det är inte så mycket att gnälla över". De säger att hon inte borde anmäla, att hon förstör för sig själv, tänk på ditt rykte inom branschen osv. Jag noterar att alla som tycker hon är gnällig är män och att alla som tycker hon ska köra på är kvinnor, detta kommenterar jag. Genast är det någon som svarar att det är klart att någon ska dra "könskortet". Samma person som skrev den kommentaren skrev även att han tyckte kvinnor överlag gnällde lite väl mycket över sådana här saker, var inte alls säker på att män faktiskt har högre lön och tycker inte vi uppmärksammar det faktum att det finns många som anställs bara för att de är kvinnor och att detta därigenom diskriminerar män.

Att inse att den här sortens diskussioner fortfarande måste föras känns som ett stort nederlag. Jag vill inbilla mig att alla vet om att löneläget är sådant att män tjänar mer och att kvinnor tjänar mindre. Att personer tycker att det finns ett "könskort" man kan dra när saker känns lite jobbiga och inte ser att ett eventuellt "könskort" finns för att vi skapar tillfällen där kvinnor blir behandlade annorlunda än män. Det är klart att det är vi kvinnor "gnäller" över dessa saker och inte männen, de ser ju inte alltid på vilket sätt det även drabbar dem och få män får den otrevliga upplevelsen att bli diskriminerad på grund av vad som finns mellan deras ben.

Jag inbillar mig inte att alla är superinsatta i feminismens värld. Jag vet att det finns människor som inte ser det jag ser eller tycker som jag tycker. Men lite jävla sunt förnuft kan man väl ha. Det var i alla fall vad jag inbillade mig.

Pinsamt är vad det är. Pinsamt.

Inga kommentarer: