Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

torsdag 12 juli 2012

Hungerelden + Pythians ansvisningar av Axlander-Sundquist, ErikssonJag ligger lite efter i recenserandet, så vi kör en dubbel på de här två i och med att de ingår i samma serie.

Hungerelden är fortsättningen på Kråkflickan och i den får man följa Jeanette Kihlbergs arbete med att hitta mördaren till de mördade pojkarna. Sofia Zetterberg finns också där vid sidan av arbetandes med sitt förflutna.
Pythians anvisningar tar logiskt nog vid där Hungerelden slutar. Den handlar alltså om ungefär samma sak. Det här är den avslutande delen i trilogin.

Det är svårt att beskriva handlingen i böckerna, för det är extremt många lösa trådar utkastade och man undrar hur de ska få ihop allting i slutet. Böckerna är jättespännande och man vill verkligen veta hur det går. Men jag tyckte nog att första boken var bäst ändå. Lite besviken är jag på avslutningen, tyckte det var mycket som inte riktigt fick den förklaringen man förväntade sig med tanke på hur mycket plats det hade ägnats åt det i boken. Däremot så går det inte att komma ifrån att det är två riktigt spännande böcker som är lite mer än vad vi är vana vid när det kommer till svenska deckare. De är alltså absolut läsvärda och det är verkligen perfekt sommarläsning!

Inga kommentarer: