Follow this blog with bloglovin

Follow You Really Got A Hold On Me

måndag 10 oktober 2011

Äppel päppel

Idag gjorde vi osötat äppelmos här hemma. Det är superenkelt, såklart kan man söta det också, men vill man slippa onödigt socker kan man lika gärna strunta i det. Det blir lite syrligt då, men det tycker jag bara är gott. Här kommer en liten förklaring.

1. Köp svenska äpplen, hur mycket spelar inte så stor roll. 

2. Skala, kärna ur och dela äpplena i lagom stora bitar. Det spelar inte heller så stor roll, men den blir klar lite snabbare om man har mindre bitar.

3. Lägg allt i en stor kastrull, släng i några kanelstänger om du vill, fyll på med lite vatten. Äpplena vattnar så mycket så vill du inte ha ett jätterinnigt äppelmos så ska du bara ta så att botten täcks i princip. Koka på låg-mellanvärme och rör om med jämna mellanrum. Mixa om du inte vill ha bitar i moset.

4. Fyll på i genomskinliga burkar. Jätteviktigt att du kan se botten då osötat äppelmos kan mögla och då är det bara att slänga. Frys in och ta fram vid behov om du gör mycket. Håller ca 2 veckor. Färdig!
1 kommentar:

Sara ~ Candis sa...

SV. Ja, tur att den inte var så dyr :) har själv hårolja ifrån Joico. Använder det efter varje dusch, hur bra som helst. De kostar lite, men dom är otroligt dryga och jag har använt min i över ett år och den är fortfarande inte slut :D

Visst var de fiiint :D älskar det. Vill använda det nästan varje dag haha.